Benvinguts al nostre lloc web

Ací us volem mostrar part del que és la nostra ciutat, la ‘nostra festa’ i, per descomptat, la nostra entitat, la Filà Magenta. Una filà històrica, amb més de cent cinquanta anys de vida (des del 1865), on el seu bé més preat són els seus components, festers, socis i simpatitzants, els d’ara i els de sempre.

Aquesta és una filà amb inquietuds, no només implicada en la celebració de les festes patronals, sinó que també es participa en activitats culturals i benèfiques, i així ha de continuar sent en endavant.

Amb la renovada Junta Directiva actual, i amb totes les ganes de treballar per a la millora de la nostra filà, es pretén desenvolupar molts projectes en els anys vinents. Encara que, amb l’actual situació de crisi sanitària, són més evidents les dificultats per a dur endavant iniciatives relacionades amb la ‘nostra festa’, sabrem tornar a gaudir al màxim d’ella, i esperem que prompte, amb l’esforç de tots els magenters. Una festa que és gran, en honor al patró, Sant Jordi, i que continuarà sent gran amb la participació de totes i tots.

Les vivències i els records més entranyables d’aquesta entitat, de segur aprofitaran perquè el visitant a la nostra ciutat senta l’estima i el respecte que el poble alcoià sentim per aquesta festa, patrimoni de totes i tots, convidant-los a apropar-se a Alcoi per a viure-les i gaudir-les personalment amb nosaltres.

Kico Oriola Segura

Primer Trò Filà Magenta